Kebap ćuftice iz rerne

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
02/12/2018
"Čak i da nije bilo ovako lepo poređano, ne bismo ga vratili "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 600 g
  • prezle - 100 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • peršun - pola veze
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • kumin - po ukusu
  • so - po ukusu
  • krompir - 1 kg
  • čorbadžijske paprike - 5 - 6 komada
  • paradajz - 1 komad
  • za sos
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • voda - 500 ml, vrela
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite peršun, luk i beli luk sitno. Pomešajte sastojke za ćuftice u posudi, zamesite mleveno meso dobro i ostavite sa strane.

Oljuštite krompir i isecite na kriške. Od mlevenog mesa oblikujte male i spljeskane (kao za šnicle) ćuftice debljine kriške krompira. Oblikujte sendvič od 2 kriške krompira i ćuftice u sredini.

Poređajte gotove sendviče u krug i namazan sa malo ulje pleh, odozgo stavite čorbadžijske paprike i krišku paradajza.

Stavite peh u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni i pecite dok ne bude gotov krompir, kad dobijete željenu boju odozgo stavite list folije da ne zagori.

Posebno u tiganju ugrejte malo ulja i pržite na kratko paradajz pire, dodajte vrelu vodu, posolite po ukusu i promešajte.

Izvadite gotovo jelo iz rerne i prelijte vrelim paradajz sosom, ostavite tako oko 10-15 minuta i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar