Način pripreme
Potopite sredinu hleba u sveže mleko, iscedite rukama i dodajte u mleveno meso.
Dodajte beli luk, sitno iseckan, alevu papriku, jaje i so po ukusu.
Zamesite mleveno meso lepo i od dobijene smese napravite ćuftice.
Poređajte ih u pleh, namazan maslacem i pecite u ugrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.
Izvadite pleh i prelijte ćuftice sa 400 ml piva, nakon toga ih vratite u rernu i pecite još 15 minuta.
Izvadite gotove ćuftice iz rerne i poređajte ih na tanjir.
Procedite sok, dobijen prilikom pečenja ćuftica i u njega dodajte maslac i brašno, pomešano sa preostalim pivom.
Stavite na vatru i kuvajte sos dok ne dobijete željnu gustinu.
Začinite sos sokom od limuna po ukusu i sa njim prelijte ćuftice iz rerne na belgijski način i servirajte.