Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Puslice posute orasima

Puslice posute orasima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Puslice posute orasima
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
25
"Prstohvat oraha i obične puslice postaju pravi slatki izazov"

Potrebni sastojci

  • belanca - 3 komada
  • šećer - 40 g, kristal
  • šećer u prahu - 40 g
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 6 kapljica
  • vanila - 2 komada
  • orasi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca treba da budu hladna, iz frižidera. Odvojite belanca od žumanaca pažljivo da ne padne ni kap žumanaca sa njima. Mutite ih mikserom na sporoj brzini 1 minut, posle povećajte bezinu.

Počnite da dodajemo kristal šećer kašiku po kašiku po ivicama posude, a ne u sredinu smese. Kad dobijete sneg, smanjite obrtaje i dodajte šećer u prahu u delovima, u poslednji deo dodajte i vanilu.

Da biste kvalitetnije umutili šećer sa belancima, stavite posudu u posudu sa toplom vodom. U špric sipajte smesu i oblikujte puslice u oblik koji želite, na rastojanju jedna od druge, u plehu, obloženim papirom za pečenje.

Pospite krupnije samlevenim orasima i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 70-80 stepeni oko 1 i po, a posle ih ostavite u isključenoj rerni 15 minuta. Poređajte ih u odgovarajući poslužavnik ili tanjir.

Glavna pravila koja treba da poštujete prilikom pripreme puslica:

- Posuda u kojoj mutite belanca treba da bude metalna ili staklena;

- Posuda ne treba da bude masna ili mokra, nego dobro oprana i potpuno osušena;

- Ne treba da ima delova žumanaca u belancima;

- Ako želite da puslice budu mekše unutra počnite da dodajete šećer pre nego što belanca postanu sneg. Ako želite da budu tvrđe, sačekajte da belanca postanu sneg i onda počnite da dodajete šećer.

- Nemojte dugo ostavljati belanca da stoje do dodavanja šećera, zato što unutra počinju da se stvaraju mehurići sa vazduhom pečene puslice pucaju i nakon toga padaju;

- Na jedno belanca stavite - 40 g sitnog kristal šećera i 40 g šećera u prahu.

- Garantovan uspeh je u staklenoj suvoj posudi, prstohvat soli i nekoliko kapljica sirćeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: