Pileći file sa marinadom od pomorandže

06/12/2018
"Sočno i aromatično, nećemo preuveličati ako kažemo da se topi u ustma "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite pileći file na šnicle Stavite u marinadu, pomešajte belo vino, sveže iscešen sok od pomorandže, maslinovo ulje, alevu papriku, kari i prstohvat soli.

Promešajte i dobijenom marinadom prelivjte meso. Ostavite tako da odstoji 2 sata. Poređajte šnicle u pleh, dodajte marinadu u kojoj su stajale i sipajte još oko 100 ml vode.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta nakon toga okrenite šnicle i pecite još 30 minuta.

Izvadite pleh i na svaku pileću šniclu namažite topljeni sir. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta.

Servirajte sa dinstanim krompirom i svežom salatom, posutom solju, sokom od lmuna, maslinovim uljem i svežom mirođijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar