Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
25/10/2019
"Pohovana ajkula je prava klasika, ali u ovom slučaju ćete ostaviti utisak istančanom aromom marinade "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ajkula - 400 g, filet, isečen na kocke
  • beli luk - 3 čena
  • origano - 1 - 2 prstohvata
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 prstohvat, slatka
  • vinsko sirće
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • griz - ili brašno
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - ili ulje, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je za tradicionalni španski tapas Bienmesabe, koji možete da spremite i sad drugim vrstama ribe. Neophodno je da počnete pripremu ribljeg fileta dan pre nego što ga servirate.

Za marinadu pomešajte sok od limuna, lovorove listove, origano, alevu papriku so i vinsko sirće. Sipajte ajkulu isečenu na kocke i ostavite da se marinira tokom noći.

Sledećeg dana zagrejte obilnu količinu masnoće u dubokom tiganju.

Filete od ajkule izvadite iz marinade i ocedite od suvišne tečnosti. Svako parče uvaljajte u griz i spuštajte da se isprži dok ne postane zlatasto sa svih strana.

Gotov riblji tapas servirajte odmah, a možete da ga pospete iseckanim divljim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar