Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)

Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pohovana ajkula je prava klasika, ali u ovom slučaju ćete ostaviti utisak istančanom aromom marinade"

Potrebni sastojci

  • ajkula - 400 g, filet, isečen na kocke
  • beli luk - 3 čena
  • origano - 1 - 2 prstohvata
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 prstohvat, slatka
  • vinsko sirće
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • griz - ili brašno
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - ili ulje, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je za tradicionalni španski tapas Bienmesabe, koji možete da spremite i sad drugim vrstama ribe. Neophodno je da počnete pripremu ribljeg fileta dan pre nego što ga servirate.

Za marinadu pomešajte sok od limuna, lovorove listove, origano, alevu papriku so i vinsko sirće. Sipajte ajkulu isečenu na kocke i ostavite da se marinira tokom noći.

Sledećeg dana zagrejte obilnu količinu masnoće u dubokom tiganju.

Filete od ajkule izvadite iz marinade i ocedite od suvišne tečnosti. Svako parče uvaljajte u griz i spuštajte da se isprži dok ne postane zlatasto sa svih strana.

Gotov riblji tapas servirajte odmah, a možete da ga pospete iseckanim divljim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti