Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski file sa marinadom od tartufa

Svinjski file sa marinadom od tartufa

Svinjski file sa marinadom od tartufa
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Sačuvano samo za najdraže prijatelje - stek od svinjskog filea sa jedinstvenom marinadom od tartufa"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 600 g
  • so
  • ulje od repice - 2 supene kašike
  • sirće - 2 supene kašike, vinsko
  • ulje od tartufa - 2 supene kašike
  • vegeta
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo file na stekove.

Pripremamo marinadu, pomešamo ulje repice i ulje od tartufa, dodajemo sirće, vegetu, 3-4 supene kašike vode i začinimo solju.

Mariniramo stekove i ostavljamo na jednu noć u frižideru.

Ugrejemo roštilj, namažemo mašću i poređamo stekove. Pečemo sa obe strane dok ne bude gotovo.

Ne preterujemo sa pečenjem zato što je meso krehko, a tako će ostati sočno. Ukrasimo limunom.

Serviramo sa odgovarajućim prilogom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: