Svinjska srca sa pečurkama i lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
06/12/2018
"Meze je za sliku i priliku, takođe i za crno vino "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - 500 g
  • pečurke - 150 - 200 g, sveže
  • luk - 1 komad
  • biber
  • kari
  • so
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • maslac - 20 g
  • univerzalni začin - unisos Magi
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo srca. Sečemo na parčiće i ponovo dobro operemo. Stavljamo u šerpu, prelivamo čistom toplom vodom i skuvamo dok ne bude gotovo.

Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće. Pečurke takođe oljuštimo i sečemo na kriške.

Skuvana srca ocedimo od vode. U tiganju ili šerpi pomešamo luk, srca i pečurke.

Nalivamo ulje (3-4 kašike), dodajemo maslac i posipamo kari i biber po ukusu.

Nalivamo vodu (1/2 šolje) i kad uvri, sipamo malo magijevog uni sosa. Posipamo dimljenom alevom paprikom (1/2 kašičice). Probamo da li je slano i ako je neophodno solimo i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar