Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Pečeni ćureći batak sa pireom od šargarepe

Pečeni ćureći batak sa pireom od šargarepe

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Pečeni ćureći batak sa pireom od šargarepe
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 3
09/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
2
"Ako ste mislili da ćureće meso nije toliko ukusno koliko pileće, ovaj recept će to sasvim opovrgnuti"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • maslac - 100 g
  • morska so - 1 ravna kašičica
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • za pire
  • šargarepa - 3 - 4 velike
  • krompir - 1 - 2 komada
  • biber - prstohvat
  • univerzalni začin
  • maslac - 30 g
  • pavlaka za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake namažemo mekanim maslacem, solju, biberom i alevom paprikom. Stavljamo u vatrostalnu činiju sa poklopcem, sipamo malo vode, koliko da ih pokrije.

Uključujemo na 250 stepeni malo više od dva sata i ostavljamo da se peku u isključenoj rerni još oko pola sata.

Oljuštimo šargarepu i krompir i skuvamo ih. Šargarepu sameljemo u blenderu da ne ostanu parčići, sa malo bujona od povrća. Izgnječimo krompir i dodajemo ga da se pire zgusne. Začinimo vegetom, biberom, kravljim maslacem i pavlakom za kuvanje.

Ćureće batake serviramo sa prilogom kugle pirea od šargarepe sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: