Rižoto sa piletinom i zamrznutim povrćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77503
10/12/2018
"Brz rižoto po isprobanom receptu - uživajte u ukusu "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sa maslinovim uljem se stavlja file, isečen na komadiće. Zaprži se blago, nakon čega se dodaje luk, prži se kratko.

Zatim je na redu pirinač i kad on postane staklast dodaje se vino, povrće, začini i malo vode.

Dobro je da se koristi bujon-pileći, od pečurka, od povrća.

Nakon što je pirinač skoro potpuno upio vodu, doliva se još vode i tako postepeno - iz 3-4 puta, pri čemu svaki put vodu treba da upije pirinač.

Rižoto se obično servira sa narendanim parmezanom.

Servira se sa svežom sezonskom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar