Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Pirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkama

Pirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkama

Pirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Evo šta da spremite za pola sata brzo i ukusno - pirinač sa zamrznutim povrćem"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • zamrznuto povrće - 400 g, miks (brokoli, karfiol, šargarepa)
  • marinirane pečurke - 200 g
  • so
  • beli biber
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokoj posudi na ringli. Dodajte povrće, koje ste prethodno kratko odmrzli. Kuvajte 5-6 minuta.

Dodajte opran pirinač i promešajte. Kuvajte još 3-4 minuta.

Sipajte toplu vodu, dovoljnu količinu, da prekrije pirinač. Dodajte marinirane pečurke zajedno sa marinadom. Začinite solju i belim biberom.

Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, mešajući s vremena na vreme.

Kuvajte dok ne uvri tečnost i dok pirinač ne omekša.

Ako je neophodno dodajte još vode dok se pirinač ne skuva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: