Način pripreme
Potopimo hleb u vodu. Izlupamo šnicle tanko, dodajemo soja sos i biber po ukusu, natrljamo ih i ostavljamo sa strane.
U posudu stavljamo mleveno meso i dodajemo oceđen hleb, jaje, rendani luk i začine, zamesimo mleveno meso dobro mokrim rukama i ostavljamo sa strane.
Ugrejemo ulje u tiganjiu i propržimo luk kratko, dodajemo isečene pečurke i pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Skidamo sa vatre.
Stavljamo kockasti list aluminijumske folije, poređamo listiće slanine jedno do drugog, malo ih preklapamo. Preko stavljamo šnicle, a preko mleveno meso.
U sredinu budućeg rolata u jedan red rasporedimo malu gomilicu nadeva. Uvijamo nadev mesom i uvijamo u aluminijumsku foliju.
U pleh sipamo ulje, isečemo nekoliko krompira na kriške i šargarepu na tračice, posolimo po ukusu. Napravite mesto na rolatu i stavite u sredinu.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 40 minuta. Nakon toga isecite foliju i odvijte rolat, pecite oko 15 minuta dok slanina ne dobije zlatnu boju.
Servirajte toplo sa prilogom od pečenog i svežeg povrća.