Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Praznični rolat od mesa iz rerne

Praznični rolat od mesa iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Praznični rolat od mesa iz rerne
Fotografije: Maria Simova
3 / 4
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Za radni dan i praznik, ali najviše za najbliže ljude - praznični rolat od mesa iz rerne"

Potrebni sastojci

  • slanina - 150 g, slajs
  • šnicle - 2 komada, svinjske
  • soja sos - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • za mleveno meso
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • luk - 1 glavica, mala
  • jaja - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • suvi hleb - 3 kriške
  • peršun - 4 struka
  • so - ako je potrebno
  • nadev
  • luk - 1 glavica, velika
  • pečurke - 150 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo hleb u vodu. Izlupamo šnicle tanko, dodajemo soja sos i biber po ukusu, natrljamo ih i ostavljamo sa strane.

U posudu stavljamo mleveno meso i dodajemo oceđen hleb, jaje, rendani luk i začine, zamesimo mleveno meso dobro mokrim rukama i ostavljamo sa strane.

Ugrejemo ulje u tiganjiu i propržimo luk kratko, dodajemo isečene pečurke i pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Skidamo sa vatre.

Stavljamo kockasti list aluminijumske folije, poređamo listiće slanine jedno do drugog, malo ih preklapamo. Preko stavljamo šnicle, a preko mleveno meso.

U sredinu budućeg rolata u jedan red rasporedimo malu gomilicu nadeva. Uvijamo nadev mesom i uvijamo u aluminijumsku foliju.

U pleh sipamo ulje, isečemo nekoliko krompira na kriške i šargarepu na tračice, posolimo po ukusu. Napravite mesto na rolatu i stavite u sredinu.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 40 minuta. Nakon toga isecite foliju i odvijte rolat, pecite oko 15 minuta dok slanina ne dobije zlatnu boju.

Servirajte toplo sa prilogom od pečenog i svežeg povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: