Način pripreme
Pitaćete zašto zimski doneri? Zato što u ovo doba godine nema lepog i ukusnog povrća kao što su paradajz i krastavci, a oni koji su u prodaji su puni raznih nitrata, da ne govorimo da nemaju nikakav ukus. Zato je bolje da naprevimo doner sa nečim domaćim, kao što su kiseli krastavčići na primer.
Prvo pripremamo piletinu. Grudi isečemo na tanke šnicle. Začinimo ih navedenim sastojcima, med i ulje prethodno pomešamo da smesa postane tečna. Lepo uvaljamo šnicle da svuda ima začina. Ostavljamo tako sa strane bar 30 minuta. Isečemo kisele krastavčiće na tanke kriške i ostavljamo sa strane.
Pripremamo sos od belog luka. Ja stavljam kiselo mleko i beli luk u multipraktik ili pasiram štapnim mikserom. Posle dodajemo majonez i mešam viljuškom. Tako sos bude homogen i dovoljno gust. Odvajamo ga sa strane.
Ugrevamo tiganj sa malo ulja unutra. Stavljamo šnicle. Bude baš brzo - za manje-više 2-3 minuta ukupno. Gledam da ne zagori i brzo okrećemo. Ako su šnicle dovoljno tanko isečene meso ne ostaje živo. Gotove šnicle sečemo na žilijen ili na manje zalogaje. Ostavljamo sa strane.
Nakon toga oljuštimo krompir, sečemo ga na odgovarajuće komade i pržimo u ugrejanom ulju (ili u fritezi). Kad sve bude gotovo, uzimamo tortilje i ugrevamo ih u tiganju, ja stavljam i malo maslaca.
Na toplu tortilju stavljamno sos, posipamo prženim krompirom, stavljamo kisele krastavčiće ili isečemo meso. Po želji možete dodati senf, čili sos ili neki drugi sos. Budu veoma ukusne!