Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Pohovani rolati od tikvica sa kornfeksom

Pohovani rolati od tikvica sa kornfeksom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pohovani rolati od tikvica sa kornfeksom
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Imamo novog favorita u kategoriji Hrskava predjela uz pivo za žurke sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, male
  • viršle - 2 komada
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • kornfleks - 1 pakovanje
  • ulje
  • himalajska so
  • za sos
  • majonez - 1/2 kutije
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 3 struka, sveža
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice po dužini na tanke ivice ili koristite ljuštilicu za krompir, ako ne možte nožem.

Pospite himalajskom solju i naklonite tanjir da se ocedi. Viršle takođe isecite po dužini na tanke trakice.

Na dasku poređajter trakice tikvice, trakicu višrle i ponovo tikvice, uvijte u rolat i učvrstite čačkalicom. Umutite jaja, pripremite brašno i kornfleks.

Ugrejte ulje i svaki rolat prvo pospite brašno, posle potopite u umućena jaja i na kraju u kornfleks.

Pržite dok ne dobije zlatnu boju, kad se zaprže još u tiganju možete izvaditi čačkalice pošto su rolati spojeni i neće se raspasti.

Servirajte sa mlečnim sosom sa belim lukom. Idealno hrskavo meze za pivo u vrelim toplim danima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: