Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pržena krilca sa belim lukom

Pržena krilca sa belim lukom

Pržena krilca sa belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Začiniš, pečeš, jedeš sa zadovoljstvom - da li ste zapamtili kako se prave?"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • pileći bujon - 1 - 2 kockice
  • bei luk - 1 cela glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite krilca na parčiće. Izmrvite pileći bujon preko njih i promešajte.

Očistite beli luk, ali ne ljuštite ga već samo odstranite gornje ljuske. Odvojte svaki čen od glavice.

Zagrejte tiganj sa uljem. Stavite krilca i beli luk istovremeno.

Ispržite s obe strane dok ne dobiju prijatnu zlatnu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: