Način pripreme
Prosevamo brašno. Lepo je da brašno bude u dubokom tiganju. Pravimo udubljenje. U udubljenje stavljamo prstohvat soli i 3 supene kašike ulje. U mlaku vodu stavljamo kockicu kvasca i prstohvat šećera i 2 supene kašike brašna.
Promešamo kvasac. Ostavljamo da nadođe dobro. Lepo je da se za ove pogačice koristi kockica kvasca. Kad kvasac nadođe stavljamo tečnost sa kvascem u udubljenje. Zamesimo testo.
Testo bude mekano i vazdušasto. Vadimo ga iz posude i mesimo na radnoj površini. Pokrivamo i ostavljamo da nadođe.
Nadošlo testo delimo na lopte. Svaku loptu razvijemo na male krugove na brašnom postoj radnoj površini.
Očistimo luk, operemo ga. Isečemo glavice suvog luka sitno.
Stavljamo teleće mleveno meso u posudu. Izgnječimo mleveno meso rukama. Pomešamo teleće mleveno meso sa sitno iseckanim lukom. Začinimo čubrom po ukusu. Dobro promešamo.
U razvučene krugove stavljamo od smese uz pomoć kašike. Zatvaramo krugove, presavijamo ih. Ivice pritiskamo prstima.
Dobijamo polukrugove. I tako sa svim pogačicama.
Ugrevamo ulje u tiganju. Pržimo ih sa obe strane.
Ove pogačice zovu tatarske. Kad ih ispržimo, serviramo sa kiseim mlekom.
Budu mekane i ukusne.
Neka vam je slatko!