Svinjska džigerica i meso u maramici

Svinjska džigerica i meso u maramici

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svinjska džigerica i meso u maramici
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
12/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Sa ovakim mezem i veselim društvom pamtićete ove trenutke dugi niz godina!"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 600 g
  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 2 glavice, star
  • svinjska maramica
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • univerzalni začin - pikantni, za roštilj
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo džigericu u hladnoj vodi nekoliko minuta. Isečemo svinjsko meso na sitne parčiće. Džigericu takođe isečemo na male kocke.

Luk operemo i isečemu, u šerpi sve pomešamo dodajući sve začine i najviše čubar.

Tako je dobro da odstoji br jedan sat, nakon toga sečemo maramicu na kvadrate, ili kako ispadne - zavisi od samog parčeta.

Stavljamo po kašiku mesa i džigerice i uvijamo kao sarme. Pečemo na zagrejanom roštilju dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: