Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćevap»Patlidžan kebap sa kiselim mlekom i hlebom

Patlidžan kebap sa kiselim mlekom i hlebom

DianaDiana
Šegrt
26583
Patlidžan kebap sa kiselim mlekom i hlebom
Fotografije: Diana
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Pripremili smo vam jedno prijatno jelo od kojeg smo ostali bez teskta. Da li ste vi probali ovako ukusno jelo do sada?"

Potrebni sastojci

  • hleb - 100 g, stari
  • patlidžan - 430 g
  • mleveno meso - 330 g, teleće
  • paradajz - 330 g
  • so
  • bier
  • kumin - po ukusu
  • peršun
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje
  • za preliv
  • kiselo mleko - 300 g
  • beli luk - 2 čena
  • bugarski luk
  • za zapršku
  • maslac - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite oljušteni patlidžan na komade, posolite i deo operite i osušite.

Pecite na suvom gril tiganju isečene kockice hleba i ostavite da se ohlade.

Dinstajte patlidžan u malo maslinovog ulja dok ne omekša.

U posebnoj posudi izdinstajte iseckani luk, dodajte mleveno meso, promešajte i sipajte rendani paradajz. Dodajte začine - so, biber i kumin. Smanjite vatru i stavite poklopac na posudu. Kuvajte dok mleveno meso ne bude gotovo i dok se sos ne redujuje na pola.

U vatrostalnu čininu ili drugu odgovarajuću posudu poređajte pleh, odozgo stavite patlidžan i rasporedite mlevno meso sa sosom.

Umutite mleko i izgnječeni beli luk, začinite bugarskim lukom.

Prelijte jelo, pospite iseckanim peršunom. Odozgo ravnomerno pospite alevu papriku zaprženu u maslacu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: