Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćevap»Patlidžan kebap sa mlevenim mesom

Patlidžan kebap sa mlevenim mesom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674271652
Patlidžan kebap sa mlevenim mesom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 4
11/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Patlidžan kebap sa mlevenim mesom - interesantan recept, nemamo strpljenja da ga probamo"

Potrebni sastojci

  • patldižan - 2 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • biber
  • kumin
  • čubar
  • zelene paprike - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 kg
  • peršun
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U malo ulja propržimo sitno iseckan luk, paprike i šargarepu.

Paradajz oljuštimo i isečemo sitno. Dodajemo u drugo povrće i oko 100 ml vode. Sos kuvamo dok ne bude skoro gotov, na kraju dodajemo iseckan beli luk.

Mleveno meso pomešamo sa biberom, kuminom i čubrom. Oblikujemo ćuftice.

Patlidžan isečemo na krugove, prorez ne treba da bude dole. Posolimo i ostavljamo da se ocedi gorka voda. Operemo ponovo.

U proreze stavimo ćuftice. Patlidžane rasporedimo u glinene đuvečare i prelivamo sosm.

Đuvečaru poklopimo i stavljamo u hladnu rernu na 200 stepeni. Nakon što kebap počne da se peče, rernu smanjujemo na 180 stepeni i pečemo 1 sat.

Prijatno!

Patlidžan kebap sa mlevenim mesom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: