Način pripreme
Pečeni patlidžan sa kiselim mlekom i mlevenim mesom idealan je za prijatno veče kod kuće, kada želimo da pojedemo nešto ukusno i zdravo.
Količina proizvoda za nadev je približna, svako može da koristi količinu po svom nahođenju.
Patlidžan se preseče na pola po dužini. Svaki deo se sa strane kore iseče nožem u oblik romboida, posipa se solju i biberom i premazuje maslinovim uljem.
Pecite patlidžane oko 30 minuta na 180 stepeni.
Isržite mleveno meso, začinjeno solju, biberom, peršunom, ruzmarinom, bosiljkom i majčinom dušicom.
Kiselo mleko aromatizujte sa malo belog luka - može jedan čen, može i u prahu.
Pečeni patlidžan premažite kiselim mlekom, pospite mlevenim mesom i ukrasite isečenom crvenom paprikom i peršunom.
Od ovih jednostavnih punjenih patlidžana dobijate sjajno predjelo, pogodno za sve posebne prilike i još više!