Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Dinstana svinjetina sa lukom i pečurkama

Dinstana svinjetina sa lukom i pečurkama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Dinstana svinjetina sa lukom i pečurkama
Fotografije: Monika Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da otvorimo jedno pivo i da govorimo od prednostima ukusne dinstane svinjetine sa lukom i pečurkama?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, plećka
  • pečurke - 400 g, sveže
  • luk - 1 - 2 glavice, star
  • vegeta - 1 kašičice
  • nana
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite plećku na krupnije komade, sipajte ulje u šerpu i dinstajte meso, pokrijte poklopcem.

Ostavite da se krčka, mešajte s vremena na vreme, meso pušta sok i ne treba mu voda da bi omekšalo.

Kad se meso izdinsta i omekša, dodajte luk, isečen na polumesece, zajedno sa pečurkama.

Začinite začinima, promešajte zajedno ih dinstajte dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: