Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ovčarski Paj»Pastirska pita sa kiselim kupusom

Pastirska pita sa kiselim kupusom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
751330210
Pastirska pita sa kiselim kupusom
Fotografije: Elena Stoichovska
2 / 3
14/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Hrabra improvizacija sa kiselim kupusom, a miris koji se širi je bukvalno magičan"

Potrebni sastojci

  • testo - 1 kg hleb
  • jaja - 3 komada
  • krompir - 500 g
  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • luk - 2 glavic
  • paprike - 1 - 2 zelene
  • slanina - 150 g
  • brašno - 50 g
  • kačkavalj - 150 g, izrendan
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir očistite, isecite i skuvajte u posoljenoj vodi. Dok se ne skuva iseckajte povrće.

Isecite kupus na tanke trake i ostavite da se ocedi. Luk očistite i isecite na tanak žilijen. Slaninu i papriku secite na male kockice.

Propržite luk i slaninu kratko dok vam kuhinja ne počne mirisati lepo, i dok boja nepostnae braonkasta. Dodajte isečenu papriku.

Začinite solju, biberom i alevom paprikom. Dodajte u smesu oceđeni krompir. Promešajte. Izrendajte kačkavalj i dodajte ga. Ponovo promešajte, ostavite dok se kačkavalj ne rastopi i skinite sa vatre.

U odgovarajućem plehu oblikujte dnoi ivice pite sa dve trećine od testa. Dobro namažite.

Na dno sipajte polovinu kupusa, prethodno pomešano sa jajima, začinite solju i biberom. Odozgo sipajte smesu od krompira, a preko njih preostali deo kupusa sa jajima. Od preostalog dela oblikujte poklopac po želji.

Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Pre nego što bude gotovo namažite jednim jajetom, izrendajte kačkavalj i vratite da se peče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: