Način pripreme
Krompir očistite, isecite i skuvajte u posoljenoj vodi. Dok se ne skuva iseckajte povrće.
Isecite kupus na tanke trake i ostavite da se ocedi. Luk očistite i isecite na tanak žilijen. Slaninu i papriku secite na male kockice.
Propržite luk i slaninu kratko dok vam kuhinja ne počne mirisati lepo, i dok boja nepostnae braonkasta. Dodajte isečenu papriku.
Začinite solju, biberom i alevom paprikom. Dodajte u smesu oceđeni krompir. Promešajte. Izrendajte kačkavalj i dodajte ga. Ponovo promešajte, ostavite dok se kačkavalj ne rastopi i skinite sa vatre.
U odgovarajućem plehu oblikujte dnoi ivice pite sa dve trećine od testa. Dobro namažite.
Na dno sipajte polovinu kupusa, prethodno pomešano sa jajima, začinite solju i biberom. Odozgo sipajte smesu od krompira, a preko njih preostali deo kupusa sa jajima. Od preostalog dela oblikujte poklopac po želji.
Pecite u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Pre nego što bude gotovo namažite jednim jajetom, izrendajte kačkavalj i vratite da se peče.