Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ovčarski Paj»Pastirska pita sa piletinom

Pastirska pita sa piletinom

Nina KirovaNina Kirova
Početnik
1121
Pastirska pita sa piletinom
Fotografije: Nina Kirova
1 / 3
09/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Ako imate pileće batake i pitate se kako da ih pripremite, probajte ovu ukusnu varijantu pastirske pite, ali sa piletinom. Jednostavan i ekonomičan recept, koji će vam postati omiljen!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • sveže mleko
  • maslac
  • muskantni oraščić - po želji
  • jaja - 1 komad
  • pileći bataci - 4 - 5 komada
  • soja sos
  • so
  • biber
  • ulje
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • grašak - po želji
  • paradajz pire - 2 - 3 supene kašike
  • vino
  • kačkavalj - za posipanje
  • ljuta aleva paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate pileće batake i pitate se kako da ih pripremite, probajte ovu ukusnu varijantu pastirske pite, ali sa piletinom. Jednostavan i ekonomičan recept koji će vam postati omiljen.

Prvo stavite krompir da se kuva. Za to vreme odvojite pileće batake od kostiju i isecite meso na mali žilijen/zalogaje. Dodajte so, biber i soja sos u meso i ostavite na jednu stranu.

Kuvani krompir izgnječite zajedno sa mlekom i margarinom, dodajte po ukusu dok ne dobijete mekani pire. Začinite pire solju i biberom (ja stavljam muskantni oraščić) i ostavljamo sa strane da se ohladi.

Vreme je da pripremite meso. Ugrejte ulje. Isecite luk na polumesec i dinstajte na tihoj vatri u ugrejanom ulju. Kad luk počne da mekani dodajte rendanu šargarepu, papriku, isečenu na sitne štapiće i zamrznut grašak (po želji).

Kad se povrće izdinsta dodajte i isečeno pileće meso. Nakon toga dodajte i paradajz pire i malo vina i ostavite da se dinsta dok ne bude gotovo. Dodajte so, biber po ukusu (ja dodajem malo ljute aleve paprike).

Kad meso bude gotovo i kad se sos zgusne sipajte ga u pleh. U krompir pire dodajte jedno jaje, promešajte lepo i sipajte ga preko sloja povrća sa mesom. Odozgo pospite kačkavaljem i stavite u ugrejanu rernu dok ne dobije zlatnu koricu.

Ostavite jelo da se ohladi i servirajte sa čašom vina :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: