Način pripreme
Ako imate pileće batake i pitate se kako da ih pripremite, probajte ovu ukusnu varijantu pastirske pite, ali sa piletinom. Jednostavan i ekonomičan recept koji će vam postati omiljen.
Prvo stavite krompir da se kuva. Za to vreme odvojite pileće batake od kostiju i isecite meso na mali žilijen/zalogaje. Dodajte so, biber i soja sos u meso i ostavite na jednu stranu.
Kuvani krompir izgnječite zajedno sa mlekom i margarinom, dodajte po ukusu dok ne dobijete mekani pire. Začinite pire solju i biberom (ja stavljam muskantni oraščić) i ostavljamo sa strane da se ohladi.
Vreme je da pripremite meso. Ugrejte ulje. Isecite luk na polumesec i dinstajte na tihoj vatri u ugrejanom ulju. Kad luk počne da mekani dodajte rendanu šargarepu, papriku, isečenu na sitne štapiće i zamrznut grašak (po želji).
Kad se povrće izdinsta dodajte i isečeno pileće meso. Nakon toga dodajte i paradajz pire i malo vina i ostavite da se dinsta dok ne bude gotovo. Dodajte so, biber po ukusu (ja dodajem malo ljute aleve paprike).
Kad meso bude gotovo i kad se sos zgusne sipajte ga u pleh. U krompir pire dodajte jedno jaje, promešajte lepo i sipajte ga preko sloja povrća sa mesom. Odozgo pospite kačkavaljem i stavite u ugrejanu rernu dok ne dobije zlatnu koricu.
Ostavite jelo da se ohladi i servirajte sa čašom vina :)