Pastirska pita sa piletinom

09/12/2018
"Ako imate pileće batake i pitate se kako da ih pripremite, probajte ovu ukusnu varijantu pastirske pite, ali sa piletinom. Jednostavan i ekonomičan recept, koji će vam postati omiljen!"
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano254
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate pileće batake i pitate se kako da ih pripremite, probajte ovu ukusnu varijantu pastirske pite, ali sa piletinom. Jednostavan i ekonomičan recept koji će vam postati omiljen.

Prvo stavite krompir da se kuva. Za to vreme odvojite pileće batake od kostiju i isecite meso na mali žilijen/zalogaje. Dodajte so, biber i soja sos u meso i ostavite na jednu stranu.

Kuvani krompir izgnječite zajedno sa mlekom i margarinom, dodajte po ukusu dok ne dobijete mekani pire. Začinite pire solju i biberom (ja stavljam muskantni oraščić) i ostavljamo sa strane da se ohladi.

Vreme je da pripremite meso. Ugrejte ulje. Isecite luk na polumesec i dinstajte na tihoj vatri u ugrejanom ulju. Kad luk počne da mekani dodajte rendanu šargarepu, papriku, isečenu na sitne štapiće i zamrznut grašak (po želji).

Kad se povrće izdinsta dodajte i isečeno pileće meso. Nakon toga dodajte i paradajz pire i malo vina i ostavite da se dinsta dok ne bude gotovo. Dodajte so, biber po ukusu (ja dodajem malo ljute aleve paprike).

Kad meso bude gotovo i kad se sos zgusne sipajte ga u pleh. U krompir pire dodajte jedno jaje, promešajte lepo i sipajte ga preko sloja povrća sa mesom. Odozgo pospite kačkavaljem i stavite u ugrejanu rernu dok ne dobije zlatnu koricu.

Ostavite jelo da se ohladi i servirajte sa čašom vina :)

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar