Karamelizovani luk sa zlaćanim šniclama

14/12/2018
"Verujte ako hoćete, ali najukusniji prilog za karamelizovani luk su šnicle "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • luk 4 - 5 velikih glavica
  • šećer - 1 supena kašika
  • med - 1 kašičica
  • balsamiko sirće
  • ulje
  • čubar - za meso
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na šnicle i iseckamo ih nožem malo. Posipamo solju i biberom.

Luk sečemo na kriške i stavljamo da se prži u dobukom tiganju, kad se zaprži dodajemo balsamiko sirće sa šećerom i medom, lepo promešamo

Kad se karamelizuje, prebacujemo u drugu posudu.

Stavljamo šnicle da se prže, okrećemo ih sa obe strane da dobiju lepu karamel boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar