Svinjski ražnjići sa mnogo povrća na roštilju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8903
3
17/12/2018
"Oh, kako da čovek ne otvori jedno pivce... "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (plećka, odsečci ili slanina)
  • pečurke - 6 - 7 komada
  • tikvica - 1 komad (po želji)
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 komada
  • soja sos - 1 šolja
  • pikantina - 2 kašike, za roštilj
  • barbikju sos - 1 flašica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na sitnije parčiće i pospite pikantinom, uljem i soja sosom, dobro promešajte i ostavite da se začini. Potrebno je bar jedan sat da se marinira, što više stoji to bolje.

Isecite svo povrće na krupne parčiće i natopite drveni ražnjić u vodi. Počnite da ih nižete ređajući od svega po malo.

Zapalite drveni ugalj i pripremite roštilj, pazeći da vatra ne bude mnogo jaka, da ne bi izgorelo, a da sredina mesa ostane sirova.

Kada ih poređate namažite barbikju sosom, ako je dosta gust, malo ga razredite soja sosom ili vodicom.

Pecite dok ne bude gotovo i pripremite hladno pivo, ovim receptom je svaki muškarac zadovoljan.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar