Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Rolati od tikvica i ceđenog kiselog mleka

Rolati od tikvica i ceđenog kiselog mleka

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Rolati od tikvica i ceđenog kiselog mleka4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Ko dočkeuje goste sa ovako ukusnim predjelom, uvek će se radovati punoj kući - kuvarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 komada
  • za marinadu
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 1 glavica, svež
  • kari - po ukusu
  • biber
  • so
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • za nadev
  • ceđeno kiselo mleko - 150 g
  • majonez - 1 - 2 supene kašike
  • mirođija - po ukusu
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na tanke kriške, od navedenih sastojaka pravimo marinadu, mirođiju sitno iseckamo, a beli luk izgnječimo.

Ostavljamo tikvice da odstoje 20-30 minuta u marinadi. Posle ih pečemo na ugrejanom roštilju ili gril tiganju, kad budu gotove stavljamo ih u posudu sa poklopcem.

Za nadev pomešamo ceđeno kiselo mleko sa majonezom, sitno iseckanom mirođijom i izgnječenim belim lukom.

Svaku krišku mažemo smesom i uvijamo u rolat, po želji učvrstimo čačkalicom za zube ili drugom odgovarajućom čačkalicom.

Veoma ukusni rolati sa kojima ćete iznenaditi vaše goste.

Napomena: Pazite sa ceđenim kiselim mlekom, moje je bilo dosta vodeno, nekoliko puta sam ga cedila i zato smesa nije bila mnogo gusta. Ako imate gusto mleko, nećete imati problema, smesa vam se neće razlivati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: