Način pripreme
Zimi koristim zamrznutu korpicu, ali ako koristite svežu kad je očistite i operete, poparite je u vreloj vodi, vri 2-3 minuta i posle je ocedite i sitno iseckajte.
U ugrejano ulje stavite očišćen, opran i sitno iseckan stari luk i mladi luk (može i zamrznut). Odmah dodajte pirinač, 2 šolje vode, morsku so, biber, drške peršuna i koprivu.
Mešajte s vremena na vreme i ako je potrebno periodično dodajte po malo vode. Nakon 10 minuta dodajte oljušten i opran krompir, isečen na kockice.
5-6 minuta pre nego što čorba bude gotova, stavite paradajz i prelijte vodom - onoliko koliko želite - neko voli ređu, a neko gušću čorbu.
Kad provri, neka vri 3-4 minuta. Pospite sitno iseckanim listovima peršuna. Dodajte kiselo mleko umućeno sa jajima, ali pazite da se zaprška ne preseče.
Supu možete konzumirati tako što ćete dodati ljuto, sirće ili limun, kašiku kiselog mleka ili malo mrvljenog sira.