Dinstani pirinač sa svinjetinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
19/12/2018
"Eto takva jela volimo - em ukusna, em se lako spremaju "
Priprema7 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno27 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano670
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsoko meso - 700 - 800 g
  • pirinač - basmati - 2 šolje
  • voda - 4 šolje
  • ulje - 4 kašike
  • bujon - 1 kocka
  • ljute paprike - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo meso u dve kašike ulje, izvadimo i u istoj amsnoći zapržimo pirinač.

Dodajemo meso, vodu, bujon, papriku, beli luk, peršun.

Dodajemo dve kašike ulja i čim jelo provro, smanjujemo na tihu vatru oko 15 minuta, pri čemu je posuda poklopljena, isključujemo ringlu i ostavljamo poklopljenu posudu jiš 15 minuta.

Serviramo toplo jelo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar