Način pripreme
Operemo jagnjeće glavice, dobro. Stavljamo u duboki ekspres lonac, da bi bilo bolje i lakše.
Dodajemo biber u zrnu, nekoliko prstohvata soli, jedan čen belog luka, isečen na dva dela. Sipamo onoliko vode, koliko da se pokrije.
U drugoj šerpi stavljamo očišćene iznutrice i sipamo isto toliko vode, koliko da pokrije. Kuvanje obe stvari oduzima oko 45-50 minuta.
Kad bude gotovo, vadimo jagnjeće glavice, takođe i džigericu, ostavljamo da se ocedi. Prospemo vodu iz džigerice, a vodu iz glava ostavljamo. Sve kuvano sitno sečemo, a glave odvojimo od kostiju i isečemo.
U dubokoj posudi propržimo pirinač u ugrejanom ulju. Dodajemo belo vino, krupnije isečen mladi luk, sitno iseckan čen belog luka. Promešamo dobro, posolimo i posipmo biberom.
Dodajemo deo vode u kojem smo kuvali jagnjeće glave i ponovo promešamo. Ostavljamo tako da pirinač sam upije vodu i onda dodajemo jagnjeće meso.
Nakon toga dodajemo i preostali deo bujona. Nastavljamo da kuvamo dok ne bude potpuno gotovo. Serviramo pirinač sa kiselim mlekom i sitno iseckanom nanom.