Način pripreme
Meso dobro operite i stavite ga u šerpu sa 2 litra vode. Čim provri sklonite penu i kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Tada izvadite meso i procedite bujon, jer moguće da se otkinulo malo parčence kosti pri kuvanju i da je ostalo pene.
Dok se meso hladi, da biste mogli da ga odvojite od kostiju i isečete ili iskidate na male parčiće, stavite u proceđen bujon da se kuva narendana glavica luka i narendana šaragrepa, kao i pečurke isečene na sitno. Kada omekšaju i kad završite sa mesom dodajte i njega, paradajz na sitne kocke, so i bar jedan prstohvat začina - biber, čubar, nana, origano.
Ostavite na umerenoj ringli bar 15 minuta, da se pomešaju arome sastojaka i začini. Skroz na kraju dodajte rezanca i kuvajte prema uputstvu na pakovanju, ako su tanka - 7 minuta je dovoljno i sklonite s vatre. Stavite sirće ili sok od limuna, maslac za raskoš, a pri serviranju svež peršun.
Beleška: Za ukus supe je važno da ima i kostiju, ne samo meso. Dobro je i da se ne doliva voda, ali ako uvri previše, dolijte još dok se meso kuva. Ako je meso masnije možete da preskočite maslac.
Nadam se da vam se sviđa moj predlog za supu u hladnim zimskim večerima. Kod nas se veoma ceni.