Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka bez zaprške

Musaka bez zaprške

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Musaka bez zaprške
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
27/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Musaka bez zaprške ne odstupa ni po čemu od tradiocionalne musake sa zaprškom, a 5 puta je dijetalnija."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • paradajz - 1 šolja, pasirane
  • so
  • ulje - 6 supenih kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 500 g
  • brašno - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistimo i sitno iseckamo.

Mleveno meso stavljamo u posudu sa oko 200 ml vode. Promešamo dok ne dobijemo kašu.

Krompir oljuštimo i isečemo na kockice. Povrće, mleveno meso i paradajz prebacujemo u pleh, dodajemo ulje, so po ukusu, čubar, alevu papriku i biber.

Sve sastojke promešamo i musaku stavljamo u rernu da se peče na 200 stepeni 50 minuta.

Za preliv za musaku u posudi umutimo jaja sa kiselim mlekom i brašnom dok ne dobijemo glatku smesu.

Pre nego što bude gotovo, preliv rasporedimo preko ukusne musake i vraćamo u rernu da se zapeče dok ne dobije lepu i zlatnu boju.

Musaka bez zaprške ne odstupa ni po čemu od tradiocionalne musake sa zaprškom, a 5 puta je dijetalnija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: