Domaća pileća čorba sa ukusnim bujonom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
20/12/2018
"Aroma pileće čorbe tera prehladu i loše raspoloženje"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • domaće pile - 1/2 komada
  • so - po ukusu
  • peršun - 3 kašike
  • celer - 1/3 kašičice
  • rezanca - 1 gnezdo
  • zelena papričica - 1/2 komada
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 160 g
  • šaragrepa - 1/2 komada
  • luk - 1 mala glavica
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku šerpu stavljamo vodu. Sečemo pola domaćeg pileta i dobro ga peremo. Stavljamo ga u vodu i kuvamo ga. Nakon što se pile skuva, koristimo ga za kuvanje drugog jela. Vadimo pile i cedimo bujon. Pile je domaće i masno. Prilikom spremanja čorbe ne stavljamo još ulja.

Sipamo bujon u drugu šerpu. Solimo po ukusu, stavljamo biber po ukusu. Operemo svo povrće i očistimo ga. Šargarepu narendamo. Papričicu sečemo na sitno, luk - na sitno, peršun - takođe na sitno. Celer isečemo veoma sitno. Krompir isečemo na male kocke. Oljuštimo paradajz i narendamo ga.

Stavljamo svo povrće, osim krompira i paradajza i stavljamo čorbu da vri na tihoj vatri. Dodajemo krompir i paradajz. Pred kraj kuvanja stavljamo rezanca. U odvojenoj posudici umutimo jaja viljuškom i dodajemo kiselo mleko.

Smesu dobro promešamo. Odvajamo 2-3 kutlače bujona, nakon što se prohladi supa i dodajemo malo po malo u umućena jaja sa mlekom mešam. Vraćamo supu na ringlu na laganu vatru, dodajemo lagano zapršku i mešamo. Sa bujonom od kuvanja domaćeg pileta čorba postaje ukusnija i aromatičnija.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar