Način pripreme
U veliku šerpu stavljamo vodu. Sečemo pola domaćeg pileta i dobro ga peremo. Stavljamo ga u vodu i kuvamo ga. Nakon što se pile skuva, koristimo ga za kuvanje drugog jela. Vadimo pile i cedimo bujon. Pile je domaće i masno. Prilikom spremanja čorbe ne stavljamo još ulja.
Sipamo bujon u drugu šerpu. Solimo po ukusu, stavljamo biber po ukusu. Operemo svo povrće i očistimo ga. Šargarepu narendamo. Papričicu sečemo na sitno, luk - na sitno, peršun - takođe na sitno. Celer isečemo veoma sitno. Krompir isečemo na male kocke. Oljuštimo paradajz i narendamo ga.
Stavljamo svo povrće, osim krompira i paradajza i stavljamo čorbu da vri na tihoj vatri. Dodajemo krompir i paradajz. Pred kraj kuvanja stavljamo rezanca. U odvojenoj posudici umutimo jaja viljuškom i dodajemo kiselo mleko.
Smesu dobro promešamo. Odvajamo 2-3 kutlače bujona, nakon što se prohladi supa i dodajemo malo po malo u umućena jaja sa mlekom mešam. Vraćamo supu na ringlu na laganu vatru, dodajemo lagano zapršku i mešamo. Sa bujonom od kuvanja domaćeg pileta čorba postaje ukusnija i aromatičnija.
Nek vam je slatko!