Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Domaća pileća čorba sa ukusnim bujonom

Domaća pileća čorba sa ukusnim bujonom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Domaća pileća čorba sa ukusnim bujonom
Fotografije: Veselina Konstantinova
4 / 5
20/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Aroma pileće čorbe tera prehladu i loše raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • domaće pile - 1/2 komada
  • so - po ukusu
  • peršun - 3 kašike
  • celer - 1/3 kašičice
  • rezanca - 1 gnezdo
  • zelena papričica - 1/2 komada
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 160 g
  • šaragrepa - 1/2 komada
  • luk - 1 mala glavica
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku šerpu stavljamo vodu. Sečemo pola domaćeg pileta i dobro ga peremo. Stavljamo ga u vodu i kuvamo ga. Nakon što se pile skuva, koristimo ga za kuvanje drugog jela. Vadimo pile i cedimo bujon. Pile je domaće i masno. Prilikom spremanja čorbe ne stavljamo još ulja.

Sipamo bujon u drugu šerpu. Solimo po ukusu, stavljamo biber po ukusu. Operemo svo povrće i očistimo ga. Šargarepu narendamo. Papričicu sečemo na sitno, luk - na sitno, peršun - takođe na sitno. Celer isečemo veoma sitno. Krompir isečemo na male kocke. Oljuštimo paradajz i narendamo ga.

Stavljamo svo povrće, osim krompira i paradajza i stavljamo čorbu da vri na tihoj vatri. Dodajemo krompir i paradajz. Pred kraj kuvanja stavljamo rezanca. U odvojenoj posudici umutimo jaja viljuškom i dodajemo kiselo mleko.

Smesu dobro promešamo. Odvajamo 2-3 kutlače bujona, nakon što se prohladi supa i dodajemo malo po malo u umućena jaja sa mlekom mešam. Vraćamo supu na ringlu na laganu vatru, dodajemo lagano zapršku i mešamo. Sa bujonom od kuvanja domaćeg pileta čorba postaje ukusnija i aromatičnija.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: