Način pripreme
Zamesimo testo, prosevamo brašno sitom. Stavljamo ulje i mirođiju, dobro promešamo. Pravimo udubljenje i stavljamo šećer, promešamo da se rastopi i dodajemo kvasac, mešamo da se i on rastopi.
U nekoliko porcija dodajemo kvasac u brašno i zamesimo testo koje se ne lepi.
Ostavljamo da nadođe na toplom, ja ga stavljam u rernu na 70-80 stepeni i uvijam krpom.
Masline sitno sečemo, viršle na kockice, izmrvimo sir, a topljeni sir na dva dela.
Kad se udvostruči premesimo ga namazanim rukama i delimo testo na 5, 7 ili 9 lopti, zavisi koliko velike želite da budu.
Razvijemo svaku loptu na pravougaonik i stavljamo sa jedne strane masline, viršle, topljeni sir ili sir i uvijamo do pola, drugu polovinu trakica isečemo i uvijamo. Dobijamo roščiće sa resama.
Namažemo uljem pleh i posipamo brašnom. Poređamo ih i ostavljamo da narastu.
Pečemo na 180-190 stepeni oko 30-35 minuta.