Način pripreme
Operemo krompir, stavljamo ga u šerpu sa vodom da ga pokrije. Skuvamo sa korom i ostavljamo da se ohladi. Nakon toga oljuštimo i izrendamo, takođe sir i kačkavalj. Dodajemo začine, jaje i promešamo.
Od dobijene smese uzimamo veličinu malog oraha, oblikujemo loptu i uvaljamo u prezle.
Poređamo ih na tanjir.
Od svežih kora za pitu, tako kako su poređani listovi, oštrim, oruglim kalupom možemo iseči krugove.
Ozimamo nekoliko okruglih listića i nanižemo ih na čačakalicu za zube. Stavljamo ćufticu od krompira, a na kraju ponovo završavamo sa 4-5 kora.
U maloj kaseroli ugrevamo obilnu količinu ulja.
Stavljamo po tri ražnjića od krompira. Pržimo ih malo, bukvalno sekund, da malo porumene.
Vadimo bombone od krompira pažljivo, rešetkastom kašikom i poređamo ih na ubrus da se ocedi ulje.