Način pripreme
Zeca isecite na porcije i pospite biberom i solju, nakon toga ga zapržite u ugrejanoj masti sa svih strana dok ne dobije zlatnu koricu.
Izvadite meso i u istoj masti pržite, oko 4 minuta, krupnije isečen luk i šargarepu, zajedno sa stno iseckanim celerom. Dodajte pečurke, isečene na polumesec i pržite ih oko 5 minuta.
U prethodno namazan pleh u kojem ćete peći, stavite krupnije isečen krompir, a preko sipajte proprženo povrće i dodajte čenove belog luka. Na povrće poređajte meso i prelijte vinom.
Pokrijte dobro pleh aluminijumskom folijom i pecite u prethodno ugrejanolj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Nakon toga smanjite rernu na 180 stepeni i pecite još 65 minuta.
U posebno posudi začinite sok od paradajza solju, biberom, šećerom i alevom paprikom i ostavite ga na vatri da vri, dok ne ispari na pola.
Kad sos bude gotov, skinite foliju i prelijte zeca sosom od paradajza i ostavite na još oko 30 minuta u rerni bez folije.