Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ovčarski paj»Ovčarska pita sa belim vinom

Ovčarska pita sa belim vinom

Natali TihovaNatali Tihova
Šegrt
5521365
Ovčarska pita sa belim vinom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Danas ćemo vam predstaviti jednu tradicionalnu ovčarsku pitu, koja se javila u engleskoj negde pre dva veka i od tada je već 200 godina tako neodoljivo ukusna i originalna"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • grašak - 100 g
  • šaragrepa - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • belo vino - 1 šolja
  • paradajz pire - 2 kašike
  • biber
  • so
  • peršun
  • čubar
  • kačkavalj
  • ZA PIRE
  • krompir - 5 - 6 komada, veliki
  • sveže mleko - 100 - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavimo grašak i šargarepe da provru oko 15 minuta u posoljenoj vodi.

Zapržimo dobro mleveno meso, dok se ne pretvori u mrvice, dodajemo povrće.

Pržimo još oko 10 minuta, dodajemo belo vino i sos od paradajza. Ostavljamo da provri, dok ne uvri vino, dodajemo i začine.

Pravimo pire i u odgovarajuću posudu ređamo pire i smesu i tako dok se ne potroše. Završavamo pireom, rendamo kačkavalj.

Pečemo oko 15-20 minuta na 180-200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: