Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Čorba sa pečurkama i mirođijom

Čorba sa pečurkama i mirođijom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Čorba sa pečurkama i mirođijom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
22/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Aromatična kaša sa pečurkama i svežim notama sveže mirođije, koju nećemo propustiti da probamo"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, sveže
  • maslac - 3 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • voda - 5 - 6 šolja
  • brašno - 1 supena kašika
  • mirođija - sveža
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • sok od limuna
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo, očistimo i isečemo pečurke na kriške. Prelivamo vodom, posolimo prstohvatom soli, stavljamo jabukovo sirće (1 supenu kašiku) i kuvamo 5-10 minuta. Gotove pečurke vadimo iz vode.

U šerpu stavljamo maslac (3 supene kašike) i ulje (1 supenu kašiku). Dodajemo oceđene pečurke i dinstamo. Kad ostanu na masti, posipamo biberom, solju i brašnom (1 supena kašika).

Promešamo i dodajemo sitno iseckanu svežu mirođiju (mekani deo listića bez drške) i sipamo uz neprestano mešanje toplu vodu (5-6 šolja).

Kuvamo čorbu 10 minuta i zapržimo sa dva žumanca, sokom od limuna i kiselim mlekom (3 supene kašike).

Serviramo čorbu posutu sitno iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti