Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Ruska čorba sa pečurkama

Ruska čorba sa pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4561501k214
Ruska čorba sa pečurkama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
07/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Sada napravite rusku čorbu od pečuraka i uživajte u autentičnom ukusu ruske kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 - 300 g, na primer bukovače
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • krompir - 1 - 2 komada
  • kupus - 100 g
  • karfiol - 100 g
  • boranija - 50 g, zamrznuta
  • grašak - 50 g, zamrznut
  • paradajz - 1/2 komada
  • soja sos - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • peršun - 3 struka
  • celer - 1 komad
  • lovorov list
  • crni biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sada pripremite rusku čorbu od pečuraka i uživajte u autentičnom ukusu ruske kuhinje!

Pečurke se operu i naseckaju. Proprže se na malo zagrejanog ulja. Kada potamne, začinjavaju se soja sosom i majčinom dušicom. Ubrzo nakon toga se sipaju 3 šolje vode. Kada uzavri, smanjuje se i ostavlja se na tihoj vatri dok pečurke ne budu gotove.

Za to vreme se sitno naseckaju luk, šargarepa i kupus, krompir i paradajz na kockice, a karfiol se odvaja na ružice i one se seku na manje komade.

Na zagrejanoj masnoći se propržavaju luk, šargarepa i kupus. Ubrzo nakon toga se dodaje i krompir. Kada kupus malo omekša, dodaje se i so i paradajz, karfiol i poklapa se na 2 minute.

Zatim se dodaje boranija, grašak, lovorov list, začinjava se solju i crnim biberom i sipa se bujon sa pečurkama. Kada uzavri supa od povrća, ostavlja se da krčka na tihoj vatri.

Kada povrće omekša, dodaje se i komad celera za ukus, tako što se na kraju vadi kao i lovorov list, ili se secka na komadiće.

Ukoliko je potrebno, sipa se još vode. Dodaje se i naseckani peršun. Ostavlja se da se krčka još malo dok povrće skroz ne bude gotovo u čorbi od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: