Punjeni šaran sa mlevenim mesom i pirinčem

25/12/2018
"Njegovo veličanstvo punjeni šaran sa mlevenim mesom i orasima, koji zaslužuje centralno mesto na trpezi "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ribu i posolimo po ukusu. Natrljajte ribu začinom za ribu i stavite je u odgovarajući pleh.

U šerpi ugrejte ulje. Luk sitno iseckajte i dinstajte. Dodajte mleveno meso i promešajte, prethodno začinite mleveno meso po ukusu (čubrom, biberom).

Isecite šargarepu sitno i dodajteje. Očistite paprike od semenki i isecite je na male komade. Dodajte ih u šerpu, dodajte isečene pečurke, izmrvite orahe, suvo grožđe i pirinač. Dodajte jednu šolju vina, jednu šolju vode i ostavite da se krčka.

Dodajte kurkumu i promešajte. Isecite limun na kriške, stavite u ribu nekoliko i ostavite nekoliko za odozgo. Napunite ribu nadevom, a ostali nadev stavite u pleh.

Dodajte jednu šolju belog vina, uvijte folijom i pecite sat vremena u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Nako toga skinite foliju i ostavite da se zapeče, da bi dobila lepu boju. Servirajte sa čašom hladnog belog vina.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar