Svinjetina sa krompirom i šargarepom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8903
3
25/12/2018
"Klasična kombinacija svinjetine i krompira, koja nam nikad neće dosaditi "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 2 - 3 komada
  • krompir - 2 - 3 komada
  • aleva paprika
  • paradajz pire
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na parčiće i stavlja se u šerpu. Dodaje se sasvim malo vode i ostavlja se da se izdinsta dok ne pusti sok.

Posle se dodaje ulje i zaprži se blago.

Posle se dodaje usitnjen luk i aleva paprika. Ponovo se zaprže. Sledi paradajz pire, šaragrepe isečene na kolutove i krompir na kocke.

Soli se po ukusu, dodaje se biber, doliva se topla voda i ostavlja se da vri oko 30-40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar