Način pripreme
Svinjski kare isečemo na šnicle i začinimo ih začinima i soja sosom. Zatim ih istrljamo, tako da se začini upiju i ravnomerno rasporede.
Oljuštimo i iseckamo povrće i stavljamo ga u vatrostalnu posudu.
Dno pokrivamo krompirom. Posolite i dodamo ulje, odozgo stavljamo šnicle. Na svaku stavljamo topljeni sir i raspoređujemo preostali krompir, šargarepu i luk. Posolimo, poprskamo uljem.
Stavljamo poklopac i pečemo svinjetinu sa šargarepom u vatrostalnoj posudi na 200 stepeni 40 minuta.
Zatim skinemo poklopac i pečemo svinjetinu još 20 minuta.
Poslužite svinjetinu sa šargarepom u vatrostalnoj posudi uz čašu crnog vina i osmeh.
Ako vam se dopada recept, probajte i klasičnu svinjetinu sa krompirom ili našu janiju od krompira sa svinjetinom.