Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina sa šargarepom u vatrostralnoj posudi

Svinjetina sa šargarepom u vatrostralnoj posudi

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Svinjetina sa šargarepom u vatrostralnoj posudi
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Poslužite svinjetinu sa šargarepom u vatrostalnoj posudi uz čašu crnog vina i osmeh."

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 600 g
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • topljeni sir - 100 g
  • so
  • biber
  • začin - za roštilj
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski kare isečemo na šnicle i začinimo ih začinima i soja sosom. Zatim ih istrljamo, tako da se začini upiju i ravnomerno rasporede.

Oljuštimo i iseckamo povrće i stavljamo ga u vatrostalnu posudu.

Dno pokrivamo krompirom. Posolite i dodamo ulje, odozgo stavljamo šnicle. Na svaku stavljamo topljeni sir i raspoređujemo preostali krompir, šargarepu i luk. Posolimo, poprskamo uljem.

Stavljamo poklopac i pečemo svinjetinu sa šargarepom u vatrostalnoj posudi na 200 stepeni 40 minuta.

Zatim skinemo poklopac i pečemo svinjetinu još 20 minuta.

Poslužite svinjetinu sa šargarepom u vatrostalnoj posudi uz čašu crnog vina i osmeh.

Ako vam se dopada recept, probajte i klasičnu svinjetinu sa krompirom ili našu janiju od krompira sa svinjetinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: