Sač sa teletinom i povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
26/12/2018
"Umetnost pripreme đakonija na saču ili kako da jedemo najukusniju teletinu na svetu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano608
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • so
  • aleva paprika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • soja sos - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo teletinu na kocke. Začinjavamo soja sosom i ostavljamo da odstoji oko 30 minuta.

Operemo i isečemo tikvicu, papriku očistimo od semenki, luk i beli luk takođe očistimo i isečemo.

Isečemo i šargarepu. Uzimamo sač, odozdo poređamo teleće meso, a odozgo poređamo povrće.

Sač se stavlja u hladnu rernu da ne pukne. Uključujemo rernu i ostavljamo da se jelo kuva na umerenoj vatri. S vremena na vreme se promeša. Serviramo dok je još toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar