Način pripreme
Uzimamo parmezan i sitno ga izrendamo. Ostavlamo ga da se lepo osuši.
U posudi pomešamo kvasac, brašno i šećer. Prelivamo sa 40 ml mlake vode, promešamo i ostavljamo da se aktivira.
Prosevamo brašno i u njega dodajemo suv parmezan i šećer. Promešamo lepo. U smesu pažljivo dodajemo gotov kvasac. Dodajemo sodu i ponovo promešamo. Dodajemo 2 supene kašike maslinovog ulja i zamesimo testo. Za vreme mešenja treda da dodamo i druge dve kašike maslinovog ulja.
Od zamešenog testa napravimo loptu i stavljamo u namazanu posdu. Ostavljamo da nadođe oko 40-60 minuta.
Za to vreme rastopimo maslac za premazivanje.
Kad testo bude gotovo stavljamo ga u pleh, obložen papirom za pečenje.
Uzmemo čašu i stavimo u sredinu kao centar. Namažemo rastopljenim maslacem i narendamo parmezan odozgo.
Isečemo zrake od ivice čaše do ivice pleha. Svaku liniju i zatežemo, patimo da se parmezan uvije i da ne izađe spolja.
Kada Sunce bude gotovo, namažemo ga jajetom.
Pečemo dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.