Srpski roštilj sunce

ZoriZori
Guru
8932865k
Srpski roštilj sunce
Fotografije: Zori
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Tajna ukusnog srpskog roštilja je u začinima i meraku s kojim se sprema"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 2 kg (za mleveno meso)
  • crveni luk - 3 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • gazirana voda - 150 ml (ili 150 ml vode sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • ljute papričice - 1 komad, sitno seckana
  • ulje - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 4 kašičice
  • so
  • za sos
  • paradajz pire - 50 ml
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - po ukusu
  • beli luk u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se izdrobi u mleveno meso (ili se samelje u mašini za mlevenje mesa). Ostavlja se da se odmori na 12 sati u frižideru i ponovo se izdrobi ili samelje.

Ljuta paprika se veoma sitno nasecka. Dodaju se začini i crni luk narendan na sitno rende i sve se dobro izmeša.

Dodaju se aleva paprika i crni biber, kumin, beli luk, ulje, prašak za pecivo, gazirana voda i so.

Mesi se otprilike 20 minuta i ostavlja se na makar 60 minuta u frižideru. Oblikuju se ćevapčići i ćuftice.

Gotovi čevapčići se ostavljaju da prenoće u frižideru, pokriveni providnom folijom. Peku se na jako zagrejanom i dobro podmazanom roštilju. Mogu da se spreme i na gril tiganju i na roštilju.

Za ljuti sos se pomešaju paradajz pire, maslinovo ulje, ljuta aleva paprika i dimljena paprika. dodaje se beli luk u prahu.

Poslužuje se sa prilogom od prženih krompirića i ljutog sosa.

Srpski roštilj sunce je gotov.

Ako voliš srpsku kuhinju, probaj i ove predloge za srpsku pitu gibanicu ili srpsku Urnebes salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: