Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Pogače»Pica Kruna sa bogatim nadevom

Pica Kruna sa bogatim nadevom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
1723597253
Pica Kruna sa bogatim nadevom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
2 / 6
27/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Pica, dostojna carske trpeze"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 1 kg
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • sveže mleko - 1 šolja, topla
  • kvasac - 1 kockica
  • jaja - 4 komada
  • maslac - pola kockice, mekan
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • za nadev
  • paradajz pire
  • kiseli krastavčići
  • kukuruz
  • sir
  • masline
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo meko testo od navedenih sastojaka. Dobijeno testo ostavljamo na toplom da nadođe oko 30 minuta.

Kad nadođe uzimamo jednu veću loptu za picu, a ostalo stavljamo u frižider. Namažemo i pospemo brašnom jednu tepsiju. Razvučemo testo da pokrije tepsiju.

Od sredine tepsije prema kraju, da ne idemo do kraja, sečemo 6 ili 8 trouglova. U kraj stavljamo ljutenicu, a preko poređamo nadev. Trouglove uvijamo prema ivicama tepsije.

Vrhove trougla provučemo ispod testa. Testo namažemo žumancem, vodom i uljem. Picu pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: