bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Sarma od jagnjeće iznutrice sa pirinčem

Sarma od jagnjeće iznutrice sa pirinčem

Sarma od jagnjeće iznutrice sa pirinčem
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
29/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Postoji razlog da svi ovoliko vole ovu sarmu - stvarno je veličanstvena"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - od 1/2 jagnjeta
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 veza, beli deo
  • nana - nekoliko strukova, sveža
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ulje
  • maslac
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • brašno - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operemo jagnjeću iznutricu. Potopimo na nekoliko minuta u vodu sa sirćetom. Opranu jagnjeću iznutricu i prelijemo vodom, stavljamo da provri.

Prospemo vodu, lepo operemo i isečemo na komade. Jagnjeću iznutricu stavljamo da se izdinsta na ulju i maslacu po ukusu sa sitno iseckanim lukom, biberom po ukusu, solju i alevom paprikom.

Dodajemo oprani pirinač. Prebacujemo u pleh, stavljamo strukove sveže nane i sipamo 4 šolje tople vode. Pečemo u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Pripremamo preliv tako što umutimo dva jajeta sa kiselim mlekom i 2 kašičice brašna. Dobijenom smesom prelivamo sarmu i pečemo na gornjem grejaču u rerni dok ne dobje zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: