Kačamak sa sirom i maslacem

29/12/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5744
"Samo običan kačamak, a ne možemo da prestanemo da ga jedemo, toliko je ukusan sa sirom i kačkavaljem "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • sir - 50 g
  • maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljam posoljenu vodu (oko 500 ml) na ringlu. Malo pre nego što provri sklanjam i dodajem kukuruzno brašno.

Mešajući, vraćam na ringlu i kuvam dok se ne skuva. Poćinje da se odvaja od zidova posude. Nakvasim posudu hladnom vodom.

Dodajem maslac u kačamak i mešam. Sipam skuvan kačamak i zagladim, ostavljam da se ohladi.

Pre nego što serviram narendam sir i posipam alevom paprikom.

P.S. Može da se pravi i sa kukuruznim grizom. Zna, da se u principu preliva zaprženim maslacem i alevom paprikom, ali ovo je moj način, na koji sam izabrala da serviram.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar