Način pripreme
Pečurke se iseku na male parčiće, da bi mogle da se uviju u sarme, ali ne previše male, jer kad se zaprže savijaju se. Masline se iseku na 3-4 dela svaka. Luk i beli luk se seko na ne mnogo sitno.
U posudi se zagreva ulje i zaprži se luk i beli luk. Kada omekšaju dodaju se pečurke. Nakon što omekšaju dodaje se prani bulgur. Oko 5 minuta kasnije dodaje se i oprani pirinač. Zaprži se i on i dodaje se oko jedna i po šolja vode ili da blago prekrije.
Masline, isečene na 3-4 dela svaka, se dodaju. Paradajz se renda u šerpu i dodaju se začini. Ostavlja se da vri dok ne bude polugotovo, treba da ostane bez vode.
Kada je smesa gotova, čeka se da se ohladi i od listova se uvijaju sarme.
Stavljaju se u šerpu i puni se vodom da ih skoro prekrije. Kuvaju se dok ne budu gotove.